2010-04-27

Round's a shape, too.

Beidzot man ir izdevies pagatavot kaut ko tādu, kas ne vien man garšo, bet arī izskatās ne īpaši slikti! Lai to pagatavotu, mājās ir jāsameklē: 1 paciņa rīsu (man bija gargraudu&savvaļas); kādi 3 lieli burkāni (man bija 6 ne īpaši lieli); sauja rozīņu; sauja žāvētu plūmju; kanēlis; garam masala; halva (neobligāti). Tātad uzliek vārīties rīsus. Kamēr tie vārās, nomizo un sarīvē burkānus, kā arī aplej plūmes un rozīnes ar verdošu ūdeni. Burkānus liek uz pannas, kurā ieliets mazliet ūdens, pielej kādu tējkaroti eļļas, ja gribas (lai izšķīstu A vitamīns vai kaut kā tā), sautē uz vidējas uguns. Kamēr burkāni sautējas, aukstā ūdenī noskalo plūmes un rozīnes. Kad burkāni mīksti (5-7min laikā tas notiks), pieliek rozīnes un sagrieztas plūmes, apber visu ar kanēli (daudz) un garam masalu (ne tik daudz), visu samaisa, un, ja pannā joprojām ir ūdens, to iztvaicē. Pa to laiku jau būs izvārījušies rīsi, kurus noskalo aukstā ūdenī, notecina un ieber pannā, lai uzkarst, to visu samaisot. Liek trauciņā un ēd. Ja gribas, uzber mazliet sadrupinātas halvas, tad viss vēl saldāks iznāk.

3 komentāri:

Anonīms teica...

Jautājums ir sekojošs, cik ilgi pēc maltītes ir jānogaida, lai sāktu pļūtīt?

Anonīms teica...

Jautājums nevar būt sekojošs, ha. Vajag gramatiku vispirms iemācīties, tad var domāt par pļūtīšanu!

Guna teica...

Eksplozīva caureja nav novērota!
Tak jāapēd sazin kāds daudzums plūmju, lai panāktu tādu rezultātu!