2018-11-04

Gudrs un vēl gudrāks

Prātoju, kuras neiznīcināmā noguruma blaknes ir visciešamākās un kuras – visbriesmīgākās.
  • Asaro acis – ok, var paciest. Nav sevišķi ērti gan. Jāslēpj no kolēģiem.
  • Termoregulācijas zudums – ok, var ietīties trijos hudijos. Kad atkal kļūst nepanesami karsti, var visu raut nost.
  • Vēlme sev saskrāpēt rokas līdz asinīm – ok, var iztikt. Prāts vēl apjauš, ka tas nepalīdzēs pagulēt.
  • Koncentrēšanās spēju trūkums – ne sevišķi ok, it īpaši, ja jāvada auto. Ja aizmirstas ieslēgt gaismas, tas nekas, bet var aizmirsties kāds svarīgs skatiens. Nav sevišķi ok arī darbā. Nevienam nevajag dārzeni pie datora.
  • Čīkstulīgums – ne ar ko neatšķiras no nenogurušas Gunas. Bet besī.
  • Sevis pieķeršana naktī, ka neguli – ļoti nav ok. Jo skaidrs, ka nākamajā dienā atkārtosies viss iepriekš minētais, kas liek nicināt sevi vairāk par Staļinu un Hitleru kopā.

4 komentāri:

Anonīms teica...

Vairs jau necenšos atrast noguruma iemeslus. Kādā vietnē pirms laika izlasīju, ka tā ir globāla problēma, jo enerģijas atjaunošanās no visuma ir "piegriezta".

Var neticēt vai ticēt, bet nu pēc sevis novēroju, ka agrāk enerģijas bija daudz daudz vairāk. Var jau to visu novelt uz to, ka paliekam vecāki un tāpēc enerģijas ir mums arī mazāk bet nu nezinu... Nav nekāda izskaidrojuma tam, ka pat ja fiziski esi atpūties, vispār neko negribas darīt. Piemēram, gribēju sakārto savu telpu - bet sakārtoju tikai galdu un arī tikai tāpēc, ka bija tā teikt ārējs iemesls (bija jāieliek jauna detaļa esošā ierīcē, kuru putekļos īsti likt negribējās). Pārējās lietas sakārtot - pilnīgi nekādas iedvesmas... skatos, piemēram uz skapi un plauktu kurš brēc pēc sakārtošanas, bet nu enerģijas un iedvesmas to izdarīt vienkārši NAV.

V.

Anonīms teica...

Savu D vitamīna līmeni zini?

SG.

Guna teica...

Ar enerģijas trūkumu es vēl spēju sadzīvot, bet ar to sajūtu, ka būtu ar mieru nogalināt cilvēku, ja man pretī apsolītu 12h ilgu miegu un pamošanos normālā kondīcijā, gan ir pagrūti pieņemt.

D vitamīns tiek pārbaudīts un uzpasēts! Bet šādas sajūtas man bijušas gan tad, kad esmu stiprā deficītā, gan tad, kad līmenis lielisks.

Anonīms teica...

Nopērc internetā Levzejas ēterisko eļlu!

Ēteriskā eļļa tiek iegūta no tropu auga augļiem - cubeba pipariem.
Aromterapijā šī eļļa tiek uzskatīta par dabīgo antidepresantu. Tā palīdz koncentrēties, tāpēc būs noderīgs palīgs mācībās un darbā. Piemīt arī antiseptiskas un gaisu attīrošas īpašības, tāpēc noder arī vīrusu infekciju laikā.
M.