2017-09-18

Santjago ceļš. 24. diena. Santiago de Compostela – Negreira // 21 km

Lasu grāmatiņu līdz desmitiem (!!!), kas ir nebijis notikums šajās trīs nedēļās, bet man jāceļas stundu vēlāk, tāpēc es varu atļauties šādu vaļību. Guļu kā baļķis, pa nakti tikai pamostos, jo ir ļoti karsti, un izbāžu vienu vai otru kāju no guļammaisa. Liekas, modinātājs vibrē vismaz četras minūtes, jo, kad beidzot paskatos pulkstenī, ir 6.34. R gan no rīta stāsta, ka atkal krācēju ansamblis uzstājies, bet es neko nedzirdēju, biju Ķīnā.

Brokastis ir labas – muslis, tostēta maizīte, ievārījums, sviests, apelsīnu sula un kaut kāds dīvains krēms, kas garšo pēc neizdevušās vaniļas mērces. Recepcijas meitene diez vai tik nekaunīgi rijīgus pilgrimus bija pieredzējusi, bet jānoēd taču tie trīs eiro ar kaudzīti pa virsu.

Nav jau tā, ka baigi zinām, kur jāiet, bet mēģināts nav zaudēts! 7.40 sākam ceļu. Mūsu karte beidzas tur, kur arī īsti bultu vairs nav, bet uzķeram pareizo virzienu un ārā no pilsētas. Sākas superīgs mežs, eikaliptu biežņa, efejas, papardes, viss smaržo, ir silti. Ceļā iemācos jaunu triku – novelku džemperi, nenovelkot somu, jo negribas to likt zemē. #jaunslimenis

Santjago ceļš. 24. diena. Ceļš uz Fisterru.
Fist – erra? Kas ir erra?

Kājas gan kustas ļoti gausi, jūtu, ka nav nekāda mērķa un iedvesmas. It kā jau mērķis ir tas zemes gals (nevis zemais gals), bet liekas, ka ķermenis atsakās tam piekrist.

Santjago ceļš. 24. diena. Mežs.
Kur tie papardes ziedi, lūdzu?

Alto do Vento piestājam padzert tējas un kafijas, jo kur gan mums skriet! Aiziesim – labi, neaiziesim – nu un?

Pasūtu café double, tā ir, iespējams, lielākā kafija līdz šim. Pienīga gan, bet uztaisīt kafiju manā gaumē nav baigi viegli, jo mani dzīvē interesē espresso macchiato piecreiz lielākā tilpumā.

Santjago ceļš. 24. diena. Kafija.
Kapija.

Sāk smidzināt. Un līņāt. Nāk nākamais pārsteigums – iesāpas otra kāja. Tas visu sabojā vēl vairāk. Mans ķermenis laikam ir sapratis, ka es viņam esmu samelojusi, tāpēc tagad atspēlējas.

Santjago ceļš. 24. diena. Ceļš.
Iet, neiet, iet, neiet?

Noklausos "Kā labāk dzīvot?" sēriju par taukiem, kur viena ārste sabrauc auziņās par palmu eļļu, kas kuņģī veidojot plēvi, un vienu "The Allusionist" epizodi par akcentu izcelsmi.

Santjago ceļš. 24. diena. Ceļazīme.
Ejam?

Jūtos frustrēta, ka nezinu, cik tālu esam tikuši, jo šim ceļam uz Finisterri man nav lietotnes. Atliek vien iet un cerēt uz to labāko.

Santjago ceļš. 24. diena. Ūdenskritums.
Ļoti gribas pastāvēt zem ūdenskrituma.

Aizkuļamies līdz Negreira un izlemjam te arī palikt, jo iet negribas necik (beigās, kā izrādās, abi būtu gājuši tālāk, tikai neviens neatzinās). Ok, rīt tad būs jāiet 35 km, bet tas nav šodien. Vai es gaidu rītdienu? Nē.

Alberģē "El Carmen" neviena Karmena gan pretī neskrien, kā arī "Ajax" reklāma uz riņķi neskan. Bet 12 eiro no katra paņem un aicina iekšā. Gultu čīkstēšana te ir sasniegusi jaunu līmeni, brīnos, ka nav ieviests noteikums naktī gulēt vienā pozā un negrozīties. Vannas istabā dušas klausule ir tik tuvu sienai, ka nepārtraukti ar dibenu jārīvējas gar flīzēm, lai varētu kaut kā nomazgāties. Ceru, ka šodien esmu pirmā, kas to dara.

Pusdienās tiekam tikai pulksten trijos, un ir jāēd milzīga ciabatta ar omleti, es vairs nespēju, nevaru, negribu, es ienīstu maizi un olas (iedomājos par savu holesterīna līmeni, lai gan mīts par olu ietekmi uz šo rādītāju ir atspēkots, vai ne). Kēkss gan ir ekselents, salda maize ir pavisam cita opera, tā man neapniks nekad.

Santjago ceļš. 24. diena. Launags.
Sabalansēta pēcpusdienas maltīte.

Pārtikas veikali ir ciet, jo, kāds pārsteigums, kārtējā fiesta ciemā. Tas ir murgs, nevis dzīve! Pēc šī mielasta jūtos pārgurusi, tamdēļ nolienu pasautēties gultā kādu stundu, pusotru. Ķermenis droši vien veselīgāku kombeni par baltmaizes pierīšanos un tai sekojošu diendusu vispār nepazīst. Labi, īstenībā no gultas neizlienu trīs stundas, jo gribas palasīt. Par maz klusās lasīšanas pusstundu šajā ceļojumā!

R uziet degvielas uzpildes staciju ar nelielu veikalu. Tam šodien zelta diena, jo tur iet visi! Ķer un grābj, pērk, pērk, jo negribas atkal staigāt pa lokāliem un ēst sliktas vakariņas par 10 eiro. Mūsu alberģē gan nav virtuves pilgrimiem, tā ka varam aizmirst par tādu luksusu kā roltons, jāēd kaut kas, kas neprasa termisku apstrādi, šķīvjus un galda piederumus.

Vakariņās tāpēc... Maize! Maizītēēē! Un gāzēts ūdens, kas šķiet kā labākais šampanietis, esam tiktāl nolaidušies jau. Beidzot tieku pie iespējas palietot savu "Spork", lai gan ar to nogriezt tomātu ir kā ar karoti operēt sev apendicītu. Kaut kas jau tur beigās iznāk (ar tomātu, ne apendicītu).

Vēl divas dienas. Divas garas, garas dienas. :)

5 komentāri:

Anonīms teica...

Varbūt tās 2 garās dienas var pavadīt pabraucoties ar sabiedrisko transportu pa dažādām pilsētelēm? Diez vai vēlreiz uz Spāniju brauksit. "Čerez ņemogu" uzdevums ir jau izpildīts! M.

Guna teica...

Lai pabrauktos ar sabiedrisko transportu, vajadzīgs tāds sīkums kā sabiedriskais transports!

danuta teica...

Smieklīgi komenti par maizi. Pagājušo gadu arī nogāju šo ceļa gabalu un ar nosolījos neēst un ienīst baltmaizi un olas. Tiik precīzi un līdzīgi pārdzīvojumi par ēdienu un siestām un fiestām..supermerkado :). Labs. Vakar vakarā atradu šo blogu un jau šodien izlasīju visu par Santjago. Paldies, ka padalījies ar piedzīvoto :)

Guna teica...

Forši, Danuta, paldies par komentāru, prieks, ka nebiju vienīgā maizes nīdēja. :D

Wool Mongolian teica...

Mums ar vīru ļoti patīk šādi pastaigu braucieni. Mēs daudz laika pavadām ārā, un pārgājiena beigās vienmēr apsēžamies kafejnīcā, lai iedzertu siltu kafiju vai tēju.